دستورات Math Function همانطور که از نامش آشکار می باشد به توابع ریاضی مربوط می شود. منطق برنامه را باید با این توابع ریاضی انجام دهید. عملیاتی که شامل 4 عملگر اصلی از جمله جمع، تفریق، ضرب و تقسیم. توابع پیشرفته هم امکان پذیر می باشد، هنگامی که نیاز دارید از نتیجه سینوس و ... در منطق برنامه استفاده نمایید.
لغت ADD در فارسی به معنای افزودن و جمع کردن می باشد. دستور ADD برای جمع دو مقدار در ورودی IN1 و IN2 به کار گرفته می شود. جمع مقادیر در OUT که به عنوان خروی ما می باشد نمایش داده می شود. دستور ADD شامل پارامتر هایی می شود که در ادامه به آن پرداخته شد است. با زیمنس سیماتیک همراه باشید.
نکته! باید بدانید که می توانید به تعداد INn مقدار داشته باشید که با تغییر اندیس می توانید اضافه کنید.
دستور SUB در تمامی عملیات های ریاضی برای تفریق بین دو مقادیر استفاده می شود. تفریق یا تفاضل بین ورودی را می توانید خروجی مشاهده نمایید. همانند دستورات دیگر شامل پارامترهایی می باشد که عبارتند از :
ضرب، عملگری که با MUL مشخص می شود. این دستور را برای ضرب دو ورودی IN1 و IN2 به کار می گیرند. پارامترهای این دستور همانند دستورات ADD و SUB می باشد. با این تفاوت که در OUT می توانید حاصل ضرب ورودی ها را ببینید.
برای تقسیم مقدار موجود در ورودی IN1 به مقدار موجود در IN2 ، از دستور DIV استفاده می شود. خارج قسمت این تقسیم در خروجی OUT دخیره می شود. پارامترهای دستور DIV عبارتند از:
برخلاف دستور ADD که فقط می تواند مقادیر را با هم جمع نماید; دستور CALCULATE می تواند یک عملیات ریاضی پیچیده را انجام دهد. ورودی ها می تواند از انواع داده ها باشد و می توان ترکیبی از توابع را برای انجام یک محاسبه پیچیده استفاده نمود. برای استفاده از این دستور باید با دو تا ورودی شروع نمود. پارامتر های دستور CALCULATE عبارتند از :
توضیحات:
برای استفاده از این دستور باید ابتدا فعال سازی ورودی (EN) را انجام داد. فعال سازی هم به دو روش امکان پذیر می باشد.
به طور کلی با فعال شدن ورودی EN، دستورات تعیین شده CALCULATE اجرا می شود و عملیات ریاضی تعریف شده انجام و نتیجه از طریق OUT منتقل و قابل مشاهده می باشد.
این دستور برای تقسیم ورودی IN1 به مقدار ورودی IN2 استفاده می شود. در واقع همان عملیات تقسیم می باشد با این تفاوت که دستور MOD در خروجی OUT، باقیمانده تقسیم را ذخیره و نمایش می دهد. در صورتی که در دستور DIV شما می توانستید خارج قسمت را در خروجی ببینید. پارامتر های دستور MOD عبارتند از:
این دستور مقدار موجود در پارامتر IN/OUT را یک واحد افزایش می دهد. پارامترهای این دستور عبارتند از :
اگر در نظر داشته باشید که علامت مقدار ورودی IN را تغییر دهید، می توانید از این دستور استفاده نمایید. برای مثال اگر مقدار ورودی IN مثبت باشد به منفی و بالعکس تبدیل می شود. دستور NEG را به عبارتی دستور متمم ریاضی2 می نامند. خروجی هم متمم 2 ورودی می باشد. پارامتر های دستور NEG عبارتند از :
این دستور برای کاهش مقدار ورودی در پارامتر IN/OUT استفاده می شود. همانند سایر دستورات شامل پارامترهایی می شود که عبارتند از:
توجه! امکان وارد کردن عدد به صورت مستقیم در IN/OUT امکانپذیر نمی باشد.
این دستور برای مقایسه مقادیر ورودی به کار می رود. به طوری که از طریق این دستور می توان کمترین مقدار ورودی را در خروجی مشاهده نمود. پارامترهای دستور MIN عبارتند از :
برخلاف دستور MIN ، این دستور بیشترین مقدار ورودی را با مقایسه آنها با یکدیگر نمایش می دهد. پارامتر ها همانند دستور MIN می باشد.
نکته! تعداد ورودی ها حداقل برابر 2 و حداکثر برابر 100 می باشد. پس برای مقایسه کمتر از 2 و بیش از 100 برای این دستور امکانپذیر نمی باشد.
اگر نیاز به قدر مطلق در ریاضی احتیاج پیدا کرده اید؟! نگران نباشید زیرا قدر مطلق ورودی IN را می توانید از طریق دستور ABS بدست آورید. همانند سایر دستورات MATH Function باید خروجی مطلق در OUT نمایش داده می شود.
پارامتر ها عبارتند از :
LIMIT در لغت فارسی به معنای محدود کردن می باشد. در زبان برنامه نویسی هم به همین معنا مورد استفاده قرار می گیرد. برای محدود کردن مقدار ورودی IN بین مقادیر ورودی های MIN و MAX می توانید این دستور را به کار گیرید. پارامتر های این دستور متفاوت تر از دستورات دیگر می باشد.
محاسبه مقدار مربع یک عدد به وسیله دستور SQR انجام می شود. پارامتر دستور SQR:
دستور SQRT برای محاسبه جذر مقدار ورودی انتخاب می شود. پارامترها عبارتند از :
در این دستور مقدار ورودی در سه حالت می تواند قرار گیرد که نتیجه هم متفاوت می شود:
- اگر مقدار ورودی IN مساوی با صفر باشد = نتیجه صفر خواهد شد.
- اگر مقدار ورودی IN بزرگتر از صفر باشد = نتیجه یک عدد مثبت خواهد شد.
- اگر مقدار ورودی IN کوچکتر از صفر باشد = نتیجه یک عدد اعشاری نا معتبر خواهد شد.
- اگر مقدار ورودی IN بزرگتر از صفر باشد = نتیجه یک عدد مثبت خواهد شد.
- اگر مقدار ورودی IN کوچکتر از صفر باشد = نتیجه یک عدد اعشاری نا معتبر خواهد شد.
دستور EXPT برای به توان رساندن مقدار ورودی اول به ورودی دوم می باشد. در دستورات برنامه نویسی مقدار ورودی IN1 به توان مقدار ورودی IN2 می رسد. پارامترهای استفاده از این دستور عبارتند از :
دستور FRAC، برای بدست آوردن قسمت اعشاری مقدار ورودی به کار می رود. همانند سایر دستورات مقدار ورودی در IN وارد می شود و خروجی را می توان در OUT مشاهده نمود. در زیر پارامتر های این دستور کامل نام برده شده است:
برای رساندن مقدار ورودی IN به توان عدد e با استفاده از دستور EXP امکان پذیر می باشد. خروجی دستور EXP در OUT نمایش داده می شود.
محاسبه سینوس یک زاویه کاربرد دارد.
برای محاسبه اندازه زاویه با استفاده از مقدار سینوس می باشد که پارامتر ها همانند دستور SIN می باشد. در ورودی مقدار سینوس وارد می شود که باید در نظر داشته باشید ورودی اعداد 1- تا 1+ قرار می گیرند.
محاسبه کسینوس یک زاویه کاربرد دارد.
برای محاسبه اندازه زاویه با استفاده از مقدار کسینوس می باشد که پارامتر ها همانند دستور SIN می باشد. در ورودی مقدار کسینوس وارد می شود که باید در نظر داشته باشید ورودی اعداد 1- تا 1+ قرار می گیرند.
محاسبه تانژانت یک زاویه کاربرد دارد.